Forskarfabriken satsar i Sverige, och tar hjälp av OPG Logistics

Norska bolaget Forskarfabriken satsar på den svenska marknaden, och väljer då OnePartnerGroup Logistics som  samarbetspartner.

Forskarfabriken, som säljer pedagogiska leksaker, består av forskare, lärare, mammor och pappor som gått samman kring sin passion att väcka barns intresse för naturvetenskap. Sedan 2002 har de inspirerat mer än 100 000 barn att engagera sig i naturvetenskap. Med sin djupa kunskap om hur barn lär sig, erbjuder de fantastiska produkter som handplockats för deras förmåga att väcka barns nyfikenhet.

Bolaget har vuxit stort och vill nu satsa även på den svenska marknaden, och valde då OnePartnerGroup Logistics som samarbetspartner. På frågan om varför valet föll på OPG Logistics svarar Forskarfabriken: ”Vi är en social entreprenör, vilket innebär att våra sociala mål är lika viktiga som våra affärsmål. För att fokusera på det som vi gör bäst, nämligen att öka barnens intresse för naturvetenskapen, insåg vi att vi behövde professionell hjälp att hantera order och lager för vår nya svenska webbutik. Vi inledde därför en dialog med ett antal 3PL-leverantörer i Sverige och besökte flera lager mellan Göteborg och Stockholm. Vissa leverantörer hade väldigt komplicerade prissättningsmodeller, och andra hade prismodeller som inte var hållbara över tiden. OPG har en mycket transparent och lättförståelig prissättningsmodell. Dessutom har OPG ett unikt tillvägagångssätt för bemanningen, vilket gör att de kan skala upp och ner i 3PL-verksamheten med kort varsel. Det är det få andra 3PL-aktörer som vi har haft kontakt med som kan garantera. Men trots allt var det den avgörande faktorn för att välja OPG, deras strukturerade och smidiga ”on-boarding” process. Specifikt var integrationen av tekniska lösningar oklanderligt smärtfri. Från det första mötet var det klart att professionalism, struktur och långsiktiga win-win-lösningar var viktiga. Hittills är vi mycket nöjda med OPG, och vi ser fram emot fortsatt samarbete. ”

Med etableringen i Sverige har Forskarfabriken stora förhoppningar;

”Idag håller vi kurser för barn på mer än 240 platser i Norge och inspirerar årligen flera tusen barn att få intresse för naturvetenskap. Vi hoppas att vi kan dela vetenskapens glädje och inspiration med det svenska folket och vi tror att OPG är en bra partner för våra sociala mål. Vi ser stor potential i e-handel när det gäller att nå fler barn än tidigare. Via digitala kanaler har vi möjlighet att inspirera barn över hela världen genom spännande produkter och intressanta experiment. Dessutom ser vi också stora möjligheter att erbjuda bättre produkter än vad som är tillgängligt för föräldrar idag. När barn upptäcker något nytt med andra sker en speciell kontakt. Vi vill erbjuda produkter som ökar barnens nyfikenhet och stimulerar sociala interaktioner över åldern. ”

Se forskarfabrikens sortiment på: https://www.forskarfabriken.se/

För att läsa mer om vad OnePartnerGroup Logistics kan hjälpa dig med, besök: http://www.opglogistics.se